اهمیت خواب شب

  • طبق نظر پزشکان متخصص بهترین زمان برای خواب کافی قبل از نیمه شب و حدود ساعت ۱۱ شب است. افرادی که بعد از ساعت ۱۲ شب می‌ خوابند در حقیقت چرخه مهمی را که برای سلامت بدنشان لازم است دچار اختلال می‌ کنند.
  • کودکان با بزرگسالان متفاوت هستند. کودکان نیاز به مقدار بیشتری خواب دارند. کم خوابی در کودکان باعث خستگی آنها می شود. کودکانی که دچار کمبود خواب هستند، دچار مشکلاتی در توجه و رفتار نیز می شوند.
  • خواب شبانه کافی بر روی متابولیسم بدن تاثیر زیادی دارد. برخی از این تغییرات متابولیسمی فقط در شب و موقعی که خواب هستیم اتفاق می‌ افتند و در صورت بی خوابی شبانه، خواب روز هم نمی‌ تواند جبران کننده این روند متابولیسمی باشد. تغییر در متابولیسم بدن باعث می‌ شود سطح هورمون های تنظیم کننده ی اشتها به هم ریخته و مشکلاتی مانند پراشتهایی و افزایش وزن به همراه داشته باشد.
  • خواب شبانه مناسب، به مغز را در روند تثبیت حافظه کمک می‌ کند. در حقیقت این امر باعث می‌ شود مغز فرصت کافی برای ضبط و طبقه‌ بندی اطلاعات جدیدی که در روز کسب کرده، داشته باشد.
  • هورمون رشد در خواب شب ترشح میشود. با بیدار ماندن در شب و خوابیدن در روز بخش زیادی از هورمون رشد را ازدست می دهیم، درنتیجه دچار تحلیل عضلانی می شویم و زودتر به سمت پیری میرویم. همچنین زودتر در معرض  دیسک کمر، دیسک گردن و زانو درد قرار میگیریم.
  • دانشمندان ثابت کردند که نداشتن خواب مناسب در زمان مناسب شب ارتباط مستقیمی با اکثر بیماری ها از جمله: بیماری قلب و عروق، فشارخون، دیابت، چاقی، ریزش مو، بیماری های روماتوئیدی، آلزایمر، پارکینسون، صرع، MS و … دارد.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیاز این مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x