آیا لیموترش برای دیابتی‌ها مضر است؟

لیموترش برای دیابتی ها : همه میوه‌ها و سبزی‌ها به درجاتی حاوی قند هستند و لیموترش نیز از این قاعده مستثنی نیست. این میوه حاوی ترکیبی از گلوکز و فروکتوز می‌باشد که قند خون را به آرامی تغییر می‌دهد، ضمنا لیمو ترش در مقدار معمول مصرفی حاوی قند بالایی نیست و این باور که این میوه برای افراد دیابتی مضر است، باور غلطی می‌باشد. قند موجود در میوه ها به ویژه مرکباتی که حاوی ویتامینC هستند اگر به اندازه مصرف شوند، برای افراد دیابتی مانعی ندارند، زیرا قند خون را به آرامی تغییر می‌دهند و لذا سطح ترشح انسولین برای مبتلایان به دیابت نوع دو که سطح انسولین‌شان کم و یا به طور نامناسبی ترشح می شود، را افزایش می‌دهد.

همچنین، لیمو ترش حاوی ویتامینC، پلی فنول ها و آنتی اکسیدان ها بوده که در تقابل با رادیکال های آزاد سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به عنوان عاملی برای پیشگیری از سرطان ها می باشد. بنابراین، این میوه برای بیماران دیابتی مضر نیست و این بیماران باید به صورت کنترل شده رژیم مناسب غذایی را در نظر بگیرند. لیموترش عمدتا در طول روز به عنوان چاشنی استفاده می شود و در مقدار معمول مصرفی در رژیم غذایی بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمی کند و ضمن این که به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان آن از عوارض متعاقب دیابت نیز پیشگیری می‌نماید.

آیا لیموترش قند دارد؟

 

قند و لیموترش

لیموترش جزء میوه‌ها است و همه میوه‌ها قند دارند، اما میزان آن در میوه‌های مختلف، متفاوت است. به علاوه، یک عدد لیموترش هیچ افزایشی در تغییر میزان قندخون ندارد، در حالی که یکی از منابع خوب تأمین‌کننده ویتامین C است. به عبارت دیگر، میوه‌هایی که مانند لیموترش اندیس گلایسمی پایینی دارند و بنابراین، مشکلی برای مصرف‌کننده مبتلا به دیابت ایجاد نمی‌کنند.

لیمو ترش دارای قند و فیبر می‌باشد. فیبر موجود در لیمو ترش برای کنترل دیابت بسیار مفید می باشد. متخصصین نیز توصیه به مصرف لیمو ترش برای افراد دیابتی دارند. به گفته‌ محققان مقدار قندی که در لیمو ترش وجود دارد، بسیار ناچیز است. در همه‌ سبزی‌ها و میوه‌ها مقداری قند وجود دارد. ولی استفاده کم از این میوه و سبزی‌ها مشکلی را برای افراد دیابتی به وجود نمی‌آورد.

عوارض لیموترش برای دیابت

چه به دیابت مبتلا هستید یا مبتلا نمی‌باشید، لیموترش به دلیل شاخص گلیسمی پایین و مقادیر بالای فیبر محلول، ویتامینC، آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنول ها، می‌توانید همواره در رژیم غذایی خود استفاده نمایید. اما اگر در نظر دارید، مقدار بیشتری از آن مصرف نمایید در حالی که به دیابت مبتلا می‌باشید، با پزشک خود درباره اثرات احتمالی آن بر روی بدن‌تان صحبت نمایید. زیرا در صورت مصرف بسیار زیاد و افراطی این میوه، ممکن است به دلیل خاصیت اسیدی آن باعث آسیب مینای دندان، و سوزش معده شده و یا به دلیل این که پوست لیمو حاوی اگزالات است ممکن است منجر به ایجاد کلسیم اگزالات (سنگ کلیه) گردد.

خواص لیموترش

 

لیموترش

لیمو خاصیت آنتی اکسیدان دارد و مانع از بروز بسیاری از سرطان‌ها شده و در رفع تصلب شرایین نیز تأثیر فراوانی دارد. ویتامین‌ها A، B، و C در لیمو ترش به مقدار زیادی وجود دارد. ویتامینC موجود در لیمو ترش سبب ایمن شدن بدن در مقابل بیماری‌ها می‌شود. لیمو مقدار زیادی فیبر غیر محلول دارد و باعث شده که لیمو ترش خاصیت ملین دارد. مصرف لیمو ترش برای از بین بردن یبوست بسیار تأثیر گذار می‌باشد. لیمو ترش جزء گروه مرکبات بوده و بنابراین، از نظر ویتامینC نیز غنی می‌باشد. برخی از فواید مصرف لیمو ترش همراه غذا عبارتند از: فرآیند هضم بهتر و سالم‌تر می‌شود، سموم دستگاه گوارش شما را رقیق می‌کند، باعث از بین رفتن علائم سوءهاضمه، نظیر سوزش شکم، آروغ می‌شود. لیمو ترش به عنوان خوراکی ضد پیری نیز شناخته شده است.

منبع

www.healthline.com

نوشته های مشابه

3.8 6 رای ها
امتیاز این مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

بسیار عالی که روشنگری کردین لذت بردم از این پست

ممنون از شما.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x