چربی کل

چربی‌ها یکی از  ترکیبات اصلی در رژیم غذایی انسان می باشند. بدن انسان برای انجام فعالیت‌های روزانه خود به مصرف چربی‌ها نیاز دارد. در کنار پروتئین و کربوهیدرات، چربی یکی از سه ماده مغذی در رژیم غذایی است. اغلب در مواد غذایی، چربی‌ها به صورت تری گلیسیریدها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در مصرف چربی‌ها در رژیم غذایی باید احتیاط کرد، زیرا تری گلیسیرید‌های مختلف گوناگون اند که هر یک بر سلامت بدن تاثیر متفاوتی دارند. در حالی که چربی ها بخش مهمی‌ از رژیم غذایی بیشتر افراد هستند، سطح بالای انواع خاصی از چربی ها در جریان خون با آترواسکلروز (تصلب شرایین) (تشکیل پلاک در شریان‌ها) مرتبط بوده و موجب افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی و سکته مغزی میشود. با این حال، احتمال خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی به ترکیب شیمیایی چربی‌های مصرفی در رژیم غذایی بستگی دارد.

مقادیر بالای چربی‌های اشباع و چربی‌های ترانس باعث افزایش مقدار کلسترول بد (LDL ) و کاهش مقدار کلسترول خوب (HDL) در خون می‌شوند. مصرف چربی‌های اشباع که در برخی از لبنیات (مانند کره)، گوشت و مرغ وجود دارد، با بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و حتی برخی سرطان‌ها ارتباط دارد.

روغن

در مقابل، چربی‌های اشباع نشده و چربی‌های امگا ۳ و امگا ۶ ممکن است برای کاهش بیماری‌های قلبی- عروقی موثر باشند. رژیم غذایی با روغن‌های گیاهی، ماهی‌های چرب (مانند ماهی سالمون) و آجیل برای افزایش میزان چربی‌های امگا ۳ و ۶ اهمیت ویژه‌ای دارد.

باید به این نکته توجه داشت که در ابتدا مقدار مصرف و بعد از آن نوع روغن های مصرفی  اهمیت ویژه ایی دارد. یعنی مصرف مقادیر بالای روغن حتی اگر از نوع روغن های مفید گیاهی یا چربی های امگا ۳ و یا امگا ۶ باشد موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی میشود.

x (x)
 

نوشته های مشابه

2 3 رای ها
امتیاز این مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x