تفاوت شکر قهوه ‌ای با شکر سفید

شکر یکی از محصولات غذایی است که در سبد غذایی اکثر مردم جهان یافت می شود. موارد مصرف این ماده در شیرینی ها، شربت، مربا و …. می باشد که این کاربردهای وسیع باعث تنوع در فرآورده های آن شده است. از انواع شکرهای موجود می توان به شکر سفید و شکر قهوه ای، اشاره کرد.

در این مقاله در مورد تفاوت شکر سفید و قهوه‌ای نکاتی بیان می‌شود.

در طی فرآیندهای متفاوت و متعددی که بر روی نیشکر و یا چغندر قند انجام می شود، شکر سفید به دست می آید. یکی از این فرآیندها مرحله خالص سازی و یا تصفیه شکر سفید می باشد. در این مرحله ملاسی که همراه شکر است از آن جدا می شود تا شکر به شکر سفید تبدیل شود. شکر سفید بر اساس اندازه کریستال‌های آن و قابلیت حل در آب به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌گردد.

مراحل تهیه شکر قهوه‌ای مانند شکر سفید است، با این تفاوت که در مرحله تصفیه و یا جداسازی ملاس از شکر جدا نشده و مقداری ملاس به همراه شکر باقی می ماند. یک روش دیگر در تهیه شکر قهوه ای وجود دارد که در آن به شکر سفید ملاس اضافه می‌کنند.

مقدار ملاس موجود در شکر های قهوه‌ای متفاوت است و هر چه قدر میزان ملاس بیشتر باشد، رنگ شکر تیره‌تر خواهد شد. به همین دلیل شکر قهوه ای با رنگ های روشن و تیره وجود دارد.

اما نکته قابل توجه این است که میزان کالری و شاخص گلایسمی در شکر قهوه ای مانند شکر سفید است و تفاوتی بین این دو وجود ندارد.

در مورد ارزش غذایی شکر سفید و قهوه ای نیز تفاوتی وجود ندارد. به غیر از این که به دلیل وجود ملاس مقدار خیلی کمی از مواد معدنی مانند آهن یا پتاسیم وجود دارد که از نظر تغذیه ای میزان این مواد خیلی چشمگیر و قابل توجه نیست.

گفته می شود که مقادیر این مواد معدنی در شکر قهوه ای ناچیز هستند، بنابراین منبع خوبی از ویتامین یا مواد معدنی نیست. همچنین شکر قهوه ای حاوی کالری کمتری نسبت به شکر سفید است، با این حال کمی تفاوت دارد. یک قاشق چای خوری (۴ گرم) شکر قهوه ای ۱۵ کالری دارد در حالی که مقدار مشابه شکر سفید ۳/۱۶ کالری دارد. گذشته از این اختلافات جزئی، از لحاظ ارزش غذایی شبیه هستند تفاوت های اصلی آن ها در طعم و رنگ آن‌ها می‌باشد.

انتخاب شکر سفید و یا قهوه ای به سلیقه شخصی شما بستگی دارد چون طعم و رنگ تفاوت های اصلی بین این دو هستند. اگرچه شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است اما مقادیر این مواد معدنی به قدری ناچیز است که هیچ گونه مزایایی برای سلامتی ندارد.

نکته قابل توجه و بسیار مهم این است که شکر یک عامل مؤثر برای اپیدمی چاقی و بیماری های عمده از جمله دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی است. به همین دلیل توصیه می شود که بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از کالری روزانه خود شکر مصرف نکنید. با این حال، این باید حتی برای سلامت بهینه نیز محدود باشد.

 

 

 

منبع

Healthline

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیاز این مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x